top of page

För bibliotekspersonal

Lukujengi Lukumajassa

I Läsgänget och läskojan-kampanjen får både barn och vuxna dela med sig av boktips. Kampanjen finns tillgänglig på åtta språk: svenska, finska, engelska, estniska, ryska, arabiska, ukrainska och nordsamiska. Det finns två mallar för boktipsen: en till böcker för vuxna och en för barnböcker. Boktipslapparna finns på svenska och finska, men i materialpaketet finns också mallar utan text som man kan använda för alla språk och åldrar. Boktipslapparna kan sedan hängas upp och synliggöras för alla kunder i biblioteket.

 

Biblioteken kan belöna boktipsarna med en läskoja man kan pyssla. Biblioteken kan själva skriva ut läskojorna eller trycka dem.

 

Till materialpaketet hör även målarbilder med Läsgänget. Dessa kan biblioteken använda som det passar dem bäst.

 

Läsgänget och läskojan-kampanjen får fritt användas av biblioteken och får anpassas så som det passar biblioteken bäst.

 

Bekanta dig med materialpaketet och ladda ner kampanjmaterialet. Biblioteken kan själva redigera en del av materialet för att passa det egna bibliotekets marknadsföring (Canva).

 

Har du frågor gällande läskampanjen? Ta kontakt med erte.kirjasto@seinajoki.fi.

OBS CANVA! Kom ihåg att alltid skapa en kopia på originalet innan du börjar redigera. På så sätt gör du inte förändringar i mallen. Du skapar en kopia genom att klicka uppe i högra hörnet och välja “Gör en kopia”.

bottom of page